Αξιοθέατα

Αξίζει να δείτε

captain-del-mare-sightseeingΕρχόμενοι στο Κρυονέρι αξίζει να κάνετε αναρρίχηση την Βαράσοβα.

Να περπατήσετε την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, την μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα του κόσμου, βράδυ Σαββάτου στολισμένη με τα υπέροχα φώτα της.

Να επισκεφθείτε την πρωτεύουσα του νομού το Μεσολόγγι, την πόλη των 5 πρωθυπουργών και των πέντε εθνικών ποιητών.

Να περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια του και να θαυμάσετε ιστορικά μνημεία όπως αρχαία θέατρα Πλευρώνας και Καλυδώνας, το σπίτι του Χαρίλαου Τρiκούπη και του ποιητή Κωστή Παλαμά καθώς και τον Κήπο των Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης.

Να λάβετε μέρος και να παρελάσετε μαζί με όσους τιμούν την ηρωϊκή έξοδο των πολιορκημένων αγωνιστών του 1826 και να ζήσετε την αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη.

Να παρακολουθήσετε τις εορταστικές εκδηλώσεις αναπαράστασης της ναυμαχίας της Ναυπάκτου το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και να περιπλανηθείτε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια πλησίων του λινανιού τα οποία οδηγούν εως το κάστρο (35 χλμ από το Κρυονέρι).

captain-del-mare-sightseeing-krioneri

Να επισκεφθείτε το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Παναξιώτισας στη Γαυρολίμνη (15 χλμ από το Κρυονέρι).

Να κάνετε rafting και canoe-kayak στον Εύηνο ποταμό στην περιοχή Χάνι Μπανιά (50 χλμ από το Κρυονέρι).

Να βρεθείτε στο Αιτωλικό το τριήμερο 21-23 Αυγούστου για το πανηγύρι της Αγ-Αγάθης το οποίο λαμβάνει χώρα από το 1830 και παραμενει αναλοίωτο εως τις μέρες μας(20 χλμ από το Κρυονέρι).

Να βρεθείτε δίπλα στο Μεσολόγγι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για το μοναδικό πανηγύρι του Αϊ Συμιού (15 χλμ από το Κρυονέρι).

Να επισκεφθείτε την Αρχαία πόλη του Θέρμου με τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία και το μοναστήρι όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Πατήρ Κοσμά του Αιτωλού(60 χλμ από το Κρυονέρι).